De websites van Morssinkhof Groep B.V. maken gebruik van cookies     Meer informatie     Sluiten

Morssinkhof Groep BV neemt meerderheidsbelang in Rouweler Groep BV

Morssinkhof Groep BV en Rouweler Groep BV hebben een participatieovereenkomst getekend, waarbij Morssinkhof Groep BV een meerderheidsbelang neemt in Rouweler Groep BV. Partijen doen geen mededeling over financiële details van de transactie.

Rouweler Groep BV kondigde in augustus 2015 een ingrijpende herstructurering aan van haar bedrijfsvoering, waarbij verlieslatende productielijnen werden stilgelegd en voor 39 van de 80 werknemers ontslag werd aangevraagd en verleend. Algemeen directeur Martijn Rouweler van Rouweler Groep BV zei in augustus hierover: “Structurele verliezen dwingen ons tot deze ingrijpende maatregelen. Het streven is om weer tot een gezonde bedrijfsvoering te komen. Wij laten ons daarbij
adviseren door ervaren en deskundige bedrijfsadviseurs.”
 
Daarnaast bleek vergaande samenwerking met een strategische partner een voorwaarde voor stabiliteit in de onderneming. In oktober 2015 kondigde Morssinkhof Groep BV en Rouweler Groep BV aan in onderhandeling te zijn over een samenwerking.

Algemeen directeur Carol Morssinkhof van Morssinkhof Groep BV licht toe: “We verstevigen met deze samenwerking het fundament voor verdere groei van Morssinkhof Groep BV. Onze gezamenlijke klanten kunnen voortaan uit een nog breder scala van kwalitatief hoogwaardige producten kiezen, waarbij het unieke digitale platform van Tuinvisie en de verfijnde logistieke afwikkeling onze dienstverlening verder zal verbreden.”

TuinVisie zal binnen de nieuwe samenwerking worden geleid door Hugo Kok, in de functie van commercieel directeur.


Datum: dinsdag 17 november 2015


NIEUWS

  • Artikel over 120 jaar en vier generaties Morssinkhof in TC Tubantia

    Mooi artikel vandaag in de Twentsche Courant Tubantia over bijna 120 jaar en vier generaties Morssinkhof. U kunt het artikel hier lezen.
  • Morssinkhof Groep gesloten ivm Hemelvaartsdag

    In verband met Hemelvaartsdag is de Morssinkhof Groep geheel gesloten op donderdag 30 mei en vrijdag 31 mei.
  • Morssinkhof Groep zet familiebedrijf voort met vierde generatie

    Het inmiddels al meer dan 118 jaar oude bedrijf blijft een familiebedrijf. De aandeelhouders hebben het besluit genomen dat de Morssinkhof Groep door ...