De websites van Morssinkhof Groep B.V. maken gebruik van cookies     Meer informatie     Sluiten

Pilot met reflecterende en luminiscerende betonbanden in Gemeente Borne

Gemeente Borne en Morssinkhof Groep starten pilot project met reflecterende en lichtgevende betonbandenDe gemeente Borne en de Morssinkhof Groep, fabrikant van betonnen GWW- en sierbestratingproducten, hebben gezamenlijk een pilot project opgezet waarbij zowel reflecterende als luminiscerende (lichtgevende) betonbanden worden toegepast. Bij reflecterende betonbanden wordt de verlichting afkomstig van bijvoorbeeld een auto of een fiets weerkaatst op de betonbanden waardoor de zichtbaarheid voor weggebruikers wordt vergroot. Bij luminiscerende banden is de werking net iets anders. De luminiscerende banden absorberen overdag zonlicht wat er voor zorgt dat zodra het donker is de band een oplichtend effect heeft. Deze banden worden ook wel “glow in the dark” banden genoemd.  

Het pilot project is ontstaan naar aanleiding van een gesprek over ontwikkelingen op het gebied van duurzame betonproducten tussen de heer Immerman, directievoerder Civiele techniek van de Gemeente Borne, en Mark Fransen, accountmanager bij de Morssinkhof Groep.

Het grote voordeel van beide producten is dat door het gebruik van reflecterende en lichtgevende betonbanden een energiebesparing tot 30% kan worden gerealiseerd op straatverlichting. Tevens wordt de verkeersveiligheid vergroot doordat de betonbanden voor beter zicht zorgen. 

De komende tijd zullen de Gemeente Borne en de Morssinkhof Groep de resultaten van deze pilot gaan monitoren. 


Op zowel de website van de Twentsche Courant Tubantia als de site Borne Boeit is een artikel verschenen over de pilot in de Gemeente Borne.


Datum: woensdag 7 december 2016


NIEUWS

  • Artikel over 120 jaar en vier generaties Morssinkhof in TC Tubantia

    Mooi artikel vandaag in de Twentsche Courant Tubantia over bijna 120 jaar en vier generaties Morssinkhof. U kunt het artikel hier lezen.
  • Morssinkhof Groep gesloten ivm Hemelvaartsdag

    In verband met Hemelvaartsdag is de Morssinkhof Groep geheel gesloten op donderdag 30 mei en vrijdag 31 mei.
  • Morssinkhof Groep zet familiebedrijf voort met vierde generatie

    Het inmiddels al meer dan 118 jaar oude bedrijf blijft een familiebedrijf. De aandeelhouders hebben het besluit genomen dat de Morssinkhof Groep door ...